browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Laatste Update: San Francisco via Highway 1 (Pacific Ocean Drive) > Augora Hills

Posted by on 15 januari 2017

Beste lezers.
Heeft even geduurd maar daar is ie dan!!!!!!!
Jullie hadden nog een Update reisverslag tegoed van ons, de laatste in deze reeks van verslagen van deze geweldige reis.
Ik hoop dat jullie genoten hebben van deze verslagen en op deze manier een kleine indruk hebben gekregen wat dit deel van Amerika te bieden heeft.
Ik kan dit deel van Amerika zeker aanraden. Het is qua natuur maar ook hoe de Amerikanen met elkaar omgaan absoluut niet te vergelijken met Nederland /Europa.

Hieronder het laatste verslag wat Lia op papier heeft gezet tijdens deze rondreis.

Zaterdag 01 oktober 2016.
Rustdag Greenbrae
(bezoek San Francisco)
Eerst Jordy feliciteren en dan om 9 uur weg. Even koffie drinken en dan de ferry nemen vanaf Greenbrae naar San Francisco. We gebruiken een Clipperkaart die we moeten uploaden bij de opstapplaats.

Clipper tickets

Clipper tickets

Vertrek vanuit haven Greenbrae

De vaartocht naar San Francisco is mooi maar wel met een koud windje. De ferry doet er een uur over dus we zijn blij dat we ons jasje voor het eerst op deze reis aan kunnen doen. We zijn nog maar net de haven uitgevaren en zien we aan de linkerzijde een grote gevangenis. Aan de buiten zijde een grote kooi waar een grote groep gedetineerden in oranje overalls liepen! Bij terugkomst gegoogled en bleek dit de San Quentin State Prison te zijn.

De San Quentin State Prison staat op een groot stuk land langs de noordkust van San Francisco Bay. Het gebouw is in juli 1852 in gebruik genomen en daarmee de oudste gevangenis van Californië. De gevangenis is gebouwd door de gevangenen zelf, zo sliepen ze ‘s nachts op de ‘bajesboot’ de Waban en bouwden ze overdag. Tevens bevinden Californiës enige dodencellen en gaskamer zich hier, de laatste wordt sinds 1994 niet meer gebruikt, veroordeelden worden louter nog geëxecuteerd door middel van de dodelijke injectie.

San Quentin Prison

San Quentin Prison

Iets verderop hebben we een gigantisch mooi zij uitzicht op de The Richmond Bridge , zie vorig verslag met foto`s).

Uitzicht op The Richmond Bridge

Niet veel verder passeren we het Eiland Alcatraz en krijgen we in de verte de Golden Gate Bridge in het zicht.

Als de skyline van San Francisco opdoemt, zien we een opvallend bord met de tekst PORT OF SAN FRANCISCO.

Skyline San Francisco

Aankomst San Francisco

We lopen over de markt die zo dicht bij de haven ligt dat het wel een drijvende markt lijkt en komen dan op een drukke gezellige boulevard met skaters, joggers, bikelaners en wandelaars.

Halverwege de boulevard slaan we af naar Chinatown.
We zien daar in niet te schone straten, veel Aziatische winkels en mensen.

China Town San Francisco

China Town San Francisco

Hier vernemen we voor het eerst iets van de voorverkiezingen die op dit moment plaatsvinden.
Blijkbaar is Trump in dit gedeelte van Amerika niet populair.
Zie onderstaande afbeelding!

Spandoek in San Francisco

We zoeken een opstapplaats voor de Cable Car, een ouderwetse tram die dmv een kabel in het wegdek wordt geleid en met handen en voeten wordt bediend.
Maar we kunnen niet zo gemakkelijk opstappen want de Cable Cars zitten veelal propvol met als gevolg dat veel mensen ook helemaal buitenboord hangen. Maar dan heb je wel het mooiste uitzicht hahaha. Als we op de top van de heuvel eindelijk kunnen instappen, genieten we van het fraaie uitzicht terwijl we redelijk hard naar beneden gaan en soms tegen elkaar worden geduwd als er behoorlijk hard geremd moet worden d.m.v. een hele grote handrem. Deze handrem staat in tegenstelling van een auto verticaal in de cabine van een Cablecar en telkens als er geremd moet worden en dat gebeurt continue als je bijv van een berg afgaat dan is de bestuurder fiks met deze handrem aan de slag. De bestuurder is dan ook fors gebouwd.

Cable Car San Francisco

Cable Car (San Francisco)

Cable Car (San Francisco)

We lopen van het eindpunt van de Cable Car naar de ernaast gelegen beroemde chocoladefabriek van Ghirardelli en kunnen de verleiding niet weerstaan om ijs en chocolade te kopen.

https://www.ghirardelli.com/locator/westfield-san-francisco-ca#RF6Xq4qIMKa4qyDB.97

Ghirardelli (San Francisco)

Ghirardelli (San Francisco)

Daarna wandelen van Pier 41 naar Fisherman’s Wharf. Wat een drukte: muzikanten, doorgedraaide mensen en goochelaars bepalen de sfeer die heel gemoedelijk is.

Fischermans Wharf San Francisco

Fischermans Wharf San Francisco (op de achtergrond Alcatraz)

Fischermans Wharf San Francisco

Fischermans Wharf San Francisco

We eten wat in het Hard Rock café en zitten heerlijk in het zonnetje. De efficiency van de Amerikaanse terrasbediening ontgaat ons. Er zijn veel lege tafels maar we moeten 20 minuten wachten. Als eigenwijze Nederlanders blijven we niet staan maar gaan aan een lege tafel zitten en er wordt een telefoon op tafel gelegd. Na 30 minuten rinkelt die en komt de bediening. Eindelijk kunnen we onze dorst lessen met een heerlijk drankje. Na veel lopen gaan we terug met de Ferry Golden Gateboat. Moe maar voldaan. Morgen keren we terug.

Zondag 02 oktober 2016.
Rustdag Greenbrae (bezoek San Francisco/Alcatraz en Golden Gate)
Vanmorgen vroeg op want we moeten om 10.30 uur de boot vanaf San Francisco naar eiland Alcatraz hebben.
De ferry van Greenbrae naar San Francisco vaart niet op zondag en we besluiten om met de bus via de Golden Gate Bridge naar San Francisco te reizen.
Ineke en Lia denken dat we met gemak de bus van 8.30 uur kunnen hebben maar de mannen willen meer tijd dus nemen we de bus van 7.30 uur!!!!!!!  Bus 70 kunnen we snel vinden, dus we staan om 7.15 uur bij de halte in Greenbrae. De bus komt precies op tijd. We rijden over de Golden Gate Bridge San Francisco binnen en krijgen Cityseeïng met enorm veel zwervers. Bijna beschamend op deze vroeg ochtend. De buschauffeur tipt ons wanneer we eruit moeten en we lopen in 10 minuten naar de Boulevard. Om 8.30 uur zitten we bij Starbucks en zien een massa mensen die starten voor The Bridge to Bridge race, een hardloop evenement.

Bridge to Bridge (San Francisco). Tijd voor een bakkie Starbucks!

Bridge to Bridge (San Francisco)

Daarna nog een uurtje wachten op de boot naar Alcatraz.

Vertrek naar eiland Alcatraz (San Francisco)

Alcatraz

Dit was een bijzondere ervaring om de geschiedenis te horen van fort, naar bezet gebied door de indianen tot gevangenis. Als je aankomt zie je in groot geschilderde letters WELCOME INDIANS, wat erop duidt dat Alcatraz een periode door de indianen bezet is geweest zodat ze een eigen plek konden creëren, waar ze in vrijheid wilden leven. Een prachtig eiland.

Alcatraz

Alcatraz

Alcatraz

Alcatraz

Alcatraz

Voordat het fort/gevangenis Alcatraz op dit eiland werd gebouwd werd dit eiland volop bewoond door pelikanen.

Alcatraz betekend in het Spaans > Pelikaan.

Het woord Alcatraz, betekend in het Spaans “pelikaan” 
https://nl.wikipedia.org/wiki/Alcatraz

We hadden een goede gids die ons de bijzonderheden van het eiland vertelde. Daarna gingen we het cellenblok van de gevangenis in, waar we een Nederlandse audiotour kregen met een ingesproken rauwe, hese stem zodat je bijna denkt dat een gevangene je zijn levensverhaal vertelt. Heel invoelend als je door het cellenblok loopt.

Alcatraz

Alcatraz

Alcatraz

Alcatraz

Alcatraz

Alcatraz

Alcatraz

Uitzicht vanaf Alcatraz op San Francisco

Alcatraz (Vluchtgang via uitgehakken rooster/muur)

Alcatraz (hier hangt de “beroemde vlucht sleutel”)

Rond 15.30 uur terug op de Embarcadero boulevard. We eten wat en zoeken de bus naar de Golden Gatebridge. Snel gevonden naast de bekende chocoladefabriek. We lopen een stuk over de Golden Gatebridge maar het is winderig en koud. We lopen terug en wachten op de bus die ons naar het RV park brengt. Die kwam snel en de buschauffeur zegt dat we de goede bus hebben. DUS NIET!!!!!!

We rijden het RV park voorbij en blijven op de linkerbaan. Voorlopig geen afslag!!!!
We vragen voor de derde keer of we in de goed bus zitten en dan antwoordt hij dat we terug moeten. ASHHOLE!!!

Na lang zoeken vinden we bus 70 weer die ons zonder betaling mee terug neemt. Dat was een meevaller want onze clipperkaart was, zeer tegen de zin van Peter niet meer opgewaardeerd. Uiteindelijk komen we rond 19.30 aan. 13 uur op pad geweest.

Maandag 03 oktober 2016.
Greenbrae (San Francisco) > Monterey (212 km)
Rond 9 uur vertrokken uit San Francisco. De rit naar en over de Golden Gatebridge verliep zonder file. Je moet achteraf tol betalen door te melden dat je erover heen gereden bent. Dat was nog wel een dingetje en niet geheel duidelijk hoe we moesten betalen. Maar toch gelukt, dankzij Peters doorzettingsvermogen.

We rijden via de Golden Gate Bridge dwars door San Francisco naar HIGHWAY 1 en direct zie je dan rotsachtige stranden en kleine baaien waar surfers hun hart kunnen ophalen. Na een stukje kuststrook gaan we iets landinwaarts en zien enorme stukken landbouwgrond met een massa werknemers die gebukt staan om aardbeien, pompoenen en groenten te oogsten. Hoogstwaarschijnlijk Mexicanen.

We komen aan in Santa Cruz waar we op het strand lunchen, om door te rijden naar Monterey. Daar was een echte Fisherman’s Warf met heerlijke visrestaurants. Jammer dat we al geluncht hadden. We spotten veel zeehonden en zeeleeuwen in overvloed. Sommige dieren probeerden zelfs in een boot te springen, een heel bijzondere daad want het percentage sprongen dat lukte was gering. De meeste dieren lagen heerlijk in het zonnetje op de vlonders onder de restaurants.

Je kon voor $40 de haven uit met de boot om walvissen te spotten, maar dat was een tocht van 3 uur. We besloten om voor het donker een slaapplaats te zoeken en hebben die uiteindelijk toch snel gevonden in een straatje achter het strand in een park met naast ons de skatebaan en achter ons het honkbalveld. Welterusten, we liggen er veilig!!

Dinsdag 04 oktober 2016.
Monterey > Cambria (Pacific Ocean) (182 km)
Vanaf Monterey rijden we de Scenic View Oceandrive een weg die prachtig langs de Oceaan loopt. Al snel komen we op de 17 mile drive, waar we $10 moeten betalen om langs prachtige huizen en een golfbaan te rijden die allemaal op de oceaan uitkijken.
Als we koffie drinken spotten we een aantal dolfijnen, die heel dicht bij het rif aan de kust zwemmen, niet meer dan 10 meter van ons vandaan. Leuk om ze te zien, dan hoef je dus niet met de boot mee.
Aan het eind van de 17 mile drive ligt Pebble Beach, een prachtig wit zandstrand. Als we nog iets doorrijden komen we in het schattige stadje Carmel waar Clint Eastwood ooit burgemeester was.

Daarna gaan we weer Highway 1 op. Wat een slingerdeslang door alweer een hoog gebergte. Het zijn prachtige rotsen in combinatie met enorme dieptesnaar de oceaan. Aan het eind van de rotspartijen na ongeveer 3 uur rijden zien we grote witte stenen op het strand. O, nee, het zijn zeeolifanten die daar heerlijk uitrusten na het spelen in de oceaan. We stoppen een stukje verder om uit te rusten en te genieten van het zonnetje en ook hier komen de zeeleeuwen en de zeehonden zowat tot aan de branding. Het water is superkoud, dus niemand gaat erin. Anders zou je zo tussen hen in kunnen zwemmen. We overnachten ter hoogte van Hearst Castle. Wie weet waar we morgen weer staan.

Woensdag 04 oktober 2016.
Cambria > Carpinteria (Pacific Ocean) (274 km)
We hebben heerlijk overnacht op een superrustige camping. Vandaag vervolgen we onze weg langs de kust naar San Luis en Santa Barbara. De weg langs de kust is mooi maar bij San Luis moeten we weer een stuk het binnenland in en dat hebben we wel gezeten.

Doordat we een stuk Highway hebben genomen zijn we eerder in Santa Barbara dan gedacht, dus we kunnen nog even naar het strand. Het is moeilijk om een RV plek te vinden, want de weg leidt ons langs dure huizen met veel privégrond.

Uiteindelijk vinden we een betaalde parkeerplek $4 per uur. We blijven de middag op het strand en aan het eind van de dag besluiten we om naar Carpinteria te rijden ongeveer 13 kilometer van Santa Barbara en 87 kilometer van Los Angeles. In Carpinteria is er een camping aan het strand en het is ook heerlijk weer. Misschien blijven we hier morgen ook wel staan en kunnen we dus rustig aandoen en heerlijk uitslapen.  MMMMMMM.

Donderdag 05 oktober 2016.
Carpinteria ) > Malibu (Pacific Ocean) (66 km)
We doen vandaag voor het eerst deze reis rustig aan. Peter en Arie hebben Starbucks en dus mobiel goed bereik. We lopen door Carpinteria en hebben het dan wel gezien. We besluiten om rond 12.00 uur te vertrekken. Het is nog 78 kilometer naar Road Bear en als we nog een dorpje verderop langs het strand kunnen staan dan is dat ook leuk.

De camping bij Carpinteria lag aan het strand en dolfijnen en zeehonden komen gewoon langs zwemmen.

We rijden via Ventura naar Santa Monica. Daar vinden we een Campground langs het strand.

Aan de ene kant de Highway 1 en aan de andere kant de Pacific. Een supermooie afscheidsavond met een prachtige zonsondergang. Op deze plek zouden we gemakkelijk nog een paar dagen kunnen verblijven maar helaas gaan we morgen de camper inleveren en naar huis. Dit laatste strand was een mooi cadeautje. Het weer was heerlijk, een warme föhn, een rustgevende branding en een prachtig uitzicht.

Met een goed gevoel kunnen we afscheid nemen van Amerika en geven de overgebleven boodschappen aan de buren die uit Los Angeles komen en voor een paar degen willen genieten.

Vrijdag 06 oktober 2016.
Malibu > Augora Hills (Camper terugbrengen) (43 km)
We rijden in een uurtje naar Road Bear en kunnen voor 11.00 uur de camper inleveren. De camper wordt gecheckt en anders dan dat er vermeldt wordt op het contract kan je hier ook nog overgebleven boodschappen inleveren. Inderdaad mensen die nog op reis gaan kunnen dan hun eerste boodschappen hier gratis inslaan en dat zien we dan ook mensen doen.

We worden in een busje van Road Bear naar het vliegveld gebracht en we krijgen een toeristische mooie route. Dat stellen we zeer op prijs want de heenweg dwars door die grote stad Los Angeles was niet relaxed. Dus met een andere view op Los Angeles verlaten we Amerika. Het was echt een bijzondere reis.

Eenmaal terug in Nederland moeten we wennen aan het o zo kleine dichtbevolkte Nederland.

Ps.
Overige foto`s worden aankomende week toegevoegd aan dit verslag!
Grtz Arie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *