browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

6e Update (23 sept): Zion NP, Las Vegas, Sequoia NP en Kings Canyon NP

Posted by on 16 oktober 2016

Vrijdag 23 september 2016.
HI Road Campground ( 22 km voor Springdale) > Springdale (Watchman Campground) 26 km

Beste lezers,

Vanaf HI ROAD campground is het maar een klein stukkie rijden naar Springdale wat gelegen is in het ZION NP.
Eigenlijk staan we strak voor de ingang van het park blijkt als we richting Springdale rijden.

ZION National Park (Springdale)

ZION National Park (Springdale)

Watchman Campground hebben wij vanuit NL ook een aantal maanden geleden gereserveerd en maar goed ook. Nadat we ons aangemeld hebben bij Watchman Campground die overigens ook volgeboekt was zijn wij in Springdale vanaf Watchman Campground met de schuttlebus het plaatsje Springdale gaan verkennen.

Shuttle-bus in Springdale

Shuttle-bus in Springdale (ZION NP)

Even lekker op ons gemak bekijken wat hier allemaal te koop is en hoe het daar er aan toe gaat. Het is hier lekker relaxed en we zitten hier weer op zo`n 1800 mtr hoogte.

Zaterdag 24 september 2016.
(Trails bewandelen)
De volgende ochtend gaan we rond de klok van 09.30 uur wederom richting de Shuttlebus en rijden hiermee verder de bergen in. Dit traject is gesloten voor openbaar verkeer. Daar hebben wij zaterdag 24 september een drietal Trails (bergpaden) bewandeld.
   1. De Riverside Walk bij Temple of Sinawava.
   2. De Hidden Canyon Trail.
   3. De  Kayenta Trail gecombineerd met Lower Emerald Pools.
Op de terugweg van de Riverside Walk / Temple of Sinawava zagen we een tweetal Condors schuin boven ons vliegen, heel bijzonder.

De Hidden Canyon Trail was een behoorlijke pittige  klim. Peter en Lia zijn op X moment terug gegaan ivm hoogtevrees van Lia. We liepen hier op een gegeven moment op een smal pad met diepe afgrond. Je moest je eigen hier vasthouden aan een stalen kabel die verankerd was aan de rotswand.

Op Campground Watchman hebben we diverse herten gespot. Tja dat kom je in Nederland niet tegen.

Watchman Campground (Springdale)

Watchman Campground (Springdale)

Zion NP

Zion NP  (Hidden Canyon Trail)

ZION NP (Hidden Canyon Trail)

ZION NP (Hidden Canyon Trail)

Vanuit Springdale (Zion NP) zijn we verder gereden richting Las Vegas. Daar hebben we op Campground Oasis gestaan, iets ten zuiden van het kloppende hart van Las Vegas.
We stonden hier op een Full Hook Up plaats.

Las Vegas, Campground Oasis RV

Las Vegas, Campground Oasis RV

Las Vegas, Campground Oasis RV (Overnachtingsplaats)

Las Vegas, Campground Oasis RV (Overnachtingsplaats)

Dwz een plaats incl alle voorzieningen zoals elektra en afvoer en aansluiting drinkwater. Jeeh wat is dit een mooi oord. De naam van deze campground doet zijn naam eer aan. Een oase compleet met twee geweldige zwembaden between de palmbomen.

Las Vegas, Campground Oasis RV

Las Vegas, Campground Oasis RV

Las Vegas, Campground Oasis RV

Las Vegas, Campground Oasis RV

Las Vegas, Campground Oasis RV

Las Vegas, Campground Oasis RV

Na een verfrissende duik in het zwembad regelen we bij de receptie een taxi om naar het centrum,The Strip te gaan. Tjonge tjonge je kijkt daar je ogen uit.

Las Vegas

Las Vegas, Caesars Palace ( Romeo & Julia )

Kan dit niet allemaal verwoorden maar neem van mij aan dit kom je in Europa nergens tegen. Ik had al eerder aangegeven dat alles in Amerika groot is, nou hier is alles over de top!
Peter en ik nemen een gokje in een van de Casino`s. We kopen beide voor 20 dollar fiches. Tis niet veel maar tis voor de fun. Moet je toch effe meegemaakt hebben toch!

Las Vegas (Belaggio)

Las Vegas, Caesars Palace

Las Vegas (Peter gaat effe een gokkie wagen)

Las Vegas, Belaggio (Peter gaat effe een gokkie wagen)

Peter weet hoe dit werkt, ik heb er al helemaal geen verstand. Ze zeggen wel eens vaker het geluk is met de domme. En ja hoor!! Het gaat goed me goed af met gokken, amper 5 later heb ik een veelvoud van fiches in mijn handen.  Peter is inmiddels al zijn fiches kwijt. Ik aarzel niet en heb zoiets van 60 dollar netto verdienen is niet verkeerd, snel verdiend dus uitkeren maar.

Las Vegas, Hotel The Venetian

Las Vegas, Hotel The Venetian

Later op de avond hebben we mazzel en zitten eerste rangs bij eettent Dennies. Tegenover ons begint een groot vuurwerk spektakel bij Hotel Mirage. Op redelijke afstand, andere kant van de weg voelde je de warmte die los kwam van het spektakel.

Las Vegas, Hotel The Mirage

Las Vegas, Hotel The Mirage

Even later lopen we bij Hard Rock Cafe naar binnen, onze ervaring leert inmiddels dat het een top formule is waar je goed kunt vermaken en eten. Hier blijkt op de bovenste verdieping Happy Hour te zijn.

Las Vegas, Hard Rock Cafe

Las Vegas, Hard Rock Cafe

Las Vegas, Hard Rock Cafe

Las Vegas, Hard Rock Cafe

Drankjes voor Low Pricing met live muziek. We hebben ons hier opperbest vermaakt. Het klokte tikt snel door en hiermee vliegt deze middag/avond voorbij. Al met al weer een highlight tijdens deze reis.

We zetten vanaf Las Vegas nu koers richting Hume in Sequoia/Kings Canyon NP.
We staan hier op Campground Azalea. Vlak achter onze camperplaats staat in dit onmetelijke grote woud The General Sherman Tree. Dit  is de hoogste Sequoia ter wereld, 3200 jr oud. Omtrek van deze boom: met 20 personen met uitgerekte armen, arm in arm naast elkaar om de boom staan).

Kings Canyon NP

Kings Canyon NP

Kings Canyon NP

Kings Canyon NP

Kings Canyon NP

Kings Canyon NP

Azalea Campground Kings Canyon NP

Azalea Campground Kings Canyon NP

Azalea Campground Kings Canyon NP

Azalea Campground Kings Canyon NP

20160927_130517
Elke campingplek is hier voorzien van een stalen kist met 2 deuren. Als je voedsel niet goed binnen kan opbergen zoals bijvoorbeeld in een tent dan is de regel dat je voedsel moet opbergen in zo`n bruine stalen kist.

Campground Azalea - Hume (Sequoia /Kingman NP)

Campground Azalea – Hume
(Sequoia / Kings Canyon NP)

In dit grote woud leven namelijk Beren. Helaas hebben wij geen Beren gezien hier, wel volop herten.
Een Ranger van het VisitorCenter vlak naast onze Campground gaf aan dat Beren zich op dit moment hogerop in de bergen verblijven omdat in lager gebied zoals hier geen voedsel meer voor Beren valt te vinden omdat sinds een jaar of 15 geleden deze bruine eetkisten overal zijn geinstalleerd om Beren af te wenden. Op het moment dat er boven in de bergen minder of zelfs geen voedsel te vinden is komen ze verder naar beneden.

 

Zie Update Fotoalbum:
https://myalbum.com/album/koondk1GK31A

Wordt vervolgd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *