browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

6e Update (15 sept) Reisverslag Balkan 2015

Posted by on 14 september 2015

Dag 17: Maandag 14 september 2015 (Shkoder > Vlorë, 295km):
Unesco werelderfgoedlijst, Berat:
Na twee nachten op Camping Lake Shkodër Resort te hebben gestaan vond ik het jammer om vanmorgen door te trekken. Het was een bijzonder mooie plek. Ligging/omgeving en camping zelf. Dit verwacht je niet in Albanië.

Vandaag zijn we naar Berat gereden, deze plaats staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en ligt in het binnenland ten zuiden van Albanië.

Tot onze grote verbazing zijn we vandaag weinig slechte wegen tegen gekomen. Veel nieuw asfalt.
In 2011 was dat wel iets anders, veel grindwegen.

Albanië is volop in beweging en ontwikkeling, gaat echt keihard. Overal bedrijvigheid en er hangt overal een positieve sfeer. Daarnaast zijn de mensen zeer vriendelijk. Dit zal straks in Griekenland wel anders zijn verwachten wij. Een heel ander economisch klimaat. Gesloten winkels, weinig bouw activiteiten en mensen die minder positief zijn.

Vanuit noordelijke  is richting (Dürres) is Berat sinds kort een hele nieuwe asfaltweg aangelegd. Ook in Berat zelf worden overal mooie stoepen/wandelpaden aangelegd. Jaja er wordt goed aan de weg getimmerd hier in Albanië. Klaar voor het toerisme……….

Wij kwamen hier rond 12 uur aan.  In Berat even iets gedronken en gegeten, 2 x drankje, 1 x pizza en 1 x broodje met van alles erop 5 euro! Het is niet te geloven. Tot nu toe in Albanië overal Wifi beschikbaar.

BERAT IN ALBANIË

BERAT IN ALBANIË

Onze planning was om in de buurt van Berat te overnachten maar omdat de reis zo vlot verliep ivm goede wegen hebben we besloten i.v.m. warmte (plusminus 30 gr) om door te rijden richting de Albanese Rivièra!

Iets voorbij kustplaats Vlorë tikken we de kustlijn weer aan. Bergachtige kustlijn met glashelder zeewater.
Ze stampen hier heel wat hotels uit de grond.

Rond 14.30 uur zien we aan de rechterzijde langs de kustroute een mooie Camperplaats, gelegen bij een appartementen complex.
Rezidenca Cekodhima http://www.rezidencacekodhima.com/
Locatie: N 40°22’37 / E 19°28’14
Het is een mooie plek strak aan de azuurblauwe Ionische zee. Kosten voor twee overnachtingen 20 euro All Inn. (incl Free wifi).
We staan hier ter hoogte van de hak/laars Brindisi – Italië.

Eigenaar Albano verwelkomt ons zeer vriendelijk. Even later staat Albano voor onze Camper en biedt ons een welkomstdrankje aan.
Mijn keus valt op een Albanees biertje, Korca genaamd. Of de engeltjes over je tong p….n! Heerlijk met deze temperatuur.

Info Albanese Rivièra!
https://nl.wikipedia.org/wiki/Albanese_Rivi%C3%A8ra

Met de term Albanese Rivièra wordt een groot deel van het Ionische gedeelte van de Albanese kustlijn aangeduid. Het gebied wordt over bijna de hele lengte gekenmerkt door bergflanken die steil richting de kust afdalen, witte zand- of kiezelstranden en badplaatsen die relatief populaire vakantiebestemmingen zijn geworden. De Albanese Rivièra loopt van de Llogara-bergpass (1027 m) in het noorden, de scheiding tussen de Adriatische en de Ionische Zee, tot net boven de districtshoofdplaats Sarandë, nabij de Griekse grens. Hoewel Sarandë en de nog zuidelijker gelegen gemeente Ksamil toeristisch bijzonder ontwikkeld zijn, worden deze plaatsen gewoonlijk niet tot de eigenlijke Rivièra gerekend.
Het gebied wordt van de rest van het land gescheiden door de bergketen Mali Kanalit, waardoor het uitsluitend via smalle en bochtige wegen te bereiken is.

Halverwege deze rivièra ligt dus de Llogara Pass.
Deze pas zullen we aankomende dagen gaan rijden. Vlorë via Llogara Pass naar Dhërmi (zuid-west Albanië)!
Zie YouTube video:
https://www.youtube.com/watch?v=hyOeadInxsU

Aan deze Albanese Rivièra zullen we de rest van deze week waarschijnlijk blijven staan, hoogstwaarschijnlijk op verschillende locaties.
Jale is bijvoorbeeld zo`n locatie!
https://www.google.nl/search?q=jale+albania&biw=1366&bih=587&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&sqi=2&ved=0CDMQsARqFQoTCMysluv5-McCFQVSFAodrqMCmQ

Bijbehorende foto’s via Menu Foto’s Balkan 2015!

Wordt vervolgd!

 

2 Responses to 6e Update (15 sept) Reisverslag Balkan 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *