browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

5e Update (19 sept): Arches NP, Capital Reef NP en Bryce Canyon!

Posted by on 23 september 2016

Maandag 19 september 2016.
Rustdag Moab (106 km)
`s morgens rijden we na het ontbijt iets verder langs de Colorado rivier en al snel blijkt dat hier een aantal CampGrounds op een rij liggen. We hadden gisteravond eigenlijk een paar km door moeten rijden hahaha.

Nog geen 5 minuten na vertrek rijden rijden we Campground Upper Big Bend op en parkeren we onze RV`s op een mooie plek vlak naast de Colorado rivier. We stoppen 15 dollar in een envelop en deponeren die in de brievenbus.
Nadat we onze Campers hebben geinstalleerd gaan we even later aan de wandel om de nabije omgeving te bekijken. We zien op Campground Big Bend vlak naast onze Campground nog een tweetal plaatsen vrij die vrije uitkijk hebben op de Colorado rivier. Zo das niet mis dus wel even de moeite om aan de Campground Host te vragen of we hier ook mogen staan met ons zojuist betaalde kaartje. Geen probleem was het antwoord van deze vriendelijke man.

MOAB, Campground Big Bend (Colorado Rivier aan de Hwy 28)

MOAB, Campground Big Bend (Colorado Rivier aan de Hwy 28)

MOAB, Campground Big Bend (Colorado Rivier aan de Hwy 28)

MOAB, Campground Big Bend (Colorado Rivier aan de Hwy 28)

Hij raadde ons wel aan om het kaartje van Campground Upper Big Bend zo snel mogelijk aan de paaltjes van deze 2 plekken te bevestigen. Hij loopt hier namelijk snel vol. Bij elke campingplaats staat een paaltje met een nr. Aan zo`n paaltje zit een klem waar je je ingevulde kaartje aan kan bevestigen. Op deze manier kan iedereen zien dat zo`n plek gereserveerd is. We lopen versneld naar onze RV`s en rijden ook weer snel daar deze twee mooie plekken. Tjonge tjonge wat staan we hier mooi zeg, net een film. Af en toe komt er een snelle gemotoriseerde speed/raftboot voorbij door de stroomversnelling die vlak voor onze neus ligt. Schitterend om te zien hoe dat gaat, best heftig.

We spreken af om dat we vanmiddag met 1 RV voordat we Arches National Park in/op rijden even wat inkopen te doen, vanavond willen we weer een kampvuur maken en daar hoort natuurlijk wel een stokbroodje en stukkie vlees bij. Maar eerst nog effe lekker badderen in het koude Colorado water. Wel een beetje tussen de rotsen want er zit hier op dit stuk een stroomversnelling dus das oppassen geblazen.

Nadat we geshopt hebben rijden we voor de 2e keer Arches NP in, maar nu gewoon op de dag!

Arches National Park

Arches National Park

Wauwww wat is het hier mooi. Dit zie je wederom niet in Europa. Weer anders dan Grand Canyon of Canyonsland. Je kunt deze parken niet met elkaar vergelijken. Google maar eens op Arches NP dan krijg je een behoorlijke indruk van hoe dit eruit ziet.

Arches National Park

Arches National Park

Arches National Park

Arches National Park

We zijn net voor het donker terug op onze Campground en steken zsm het kampvuur aan.
Honger…..

BBQ op Campground Big Bend

BBQ op Campground Big Bend

De zon verdwijnt snel en is het snel pikkedonker. De houtblokken branden als een speer, het knappert er goed op los.  Nog even geduld tot de vlammen zijn verdwenen en dan kan het vlees etc erop.

We zitten hier echt op een A-lokatie, gelegen tussen de hoge felrode rotsen aan de Colorado rivier strak aan het Arches NP.
Kortom, “Place to Be”.

Dinsdag 20 september 2016
Moab > Torrey (301 km)
Vandaag zijn we verder langs de Colorado rivier gereden (weg nr 128) richting Cisco.
Peter rijdt wat minder snel want hij heeft zijn tank iets meer dan half leeg en is bang dat hij zonder benzine komt te staan dus rijden we even een klein stukje om via Cisco. Daar aangekomen blijkt Cisco een Ghost-town te zijn.

Cisco

Ghost-Town Cisco (Utah)

Cisco een plaatsje dat sinds enige jaren is verlaten. Oepssss. Dat wordt geen benzine bijtanken voor Peter. Er blijkt in Cisco alleen een oude niet werkende Ja-knikker te staan……..

Ghost-Town Cisco

Ghost-Town Cisco (Utah)

Onze TomTom geeft aan dat op de route richting Torrey, 35 km verderop een Shell pomp is gelegen dus dat moet geen probleem zijn. Er ligt trouwens een 210 ltr tank onder onze RV`s. Maar goed dat moet ook wel want deze koetsen rijden ongeveer 1 op 4.

Benzine kost hier ongeveer 2. 55 dollar cent per Gallon. Een Gallon is 3.78 ltr. Omgerekend in euro`s betaal je hier dus zo`n 0.65 cent per liter.
We komen 35 km verderop inderdaad een Shell pomp tegen langs de Hwy dus Peter was weer gerustgesteld.
We draaien de Hwy weer op en zie daar weer van alles moois rijden. Op de Hwy mag je 80 Mph rijden, omgerekend 125 km/per uur. Het vrachtverkeer rijdt met gemak deze snelheid. Wij rijden dus met het vrachtverkeer mee. Je ziet hier van allerlei Foodservice bedrijven rondrijden, zoals Sysco, US Foods en Nicholson, leuk om te zien.

Capitol Reef National Park

Capitol Reef National Park

We rijden rijden richting Fruita Campground in het Capital Reef NP. Daar aangekomen blijkt deze Camping volgeboekt te zijn. We vullen daar nog wel even onze watertank (180 ltr), legen onze grijswatertank (105 ltr) en toilettank (105 ltr). Tja daar zitten beste tanks onder. Onze RV weegt incl max. belading 6569 kg. In NL mag je hier alleen met minimaal C rijbewijs mee rijden. Heeft die Peter effe mazzel want in NL mag hij ivm dit totaal gewicht niet mee rijden.

 

Capital Reef National Park

Capitol Reef National Park

We laten onze RV op een naast gelegen parking bij Fruita Campground staan en rijden met Peter & Lia verder mee het National Park in. Het is wederom een doodlopende weg dus op de terugweg stappen we weer over. Ook Capitol Reef kun je niet vergelijken met de voorgaande parken. Toch weer andere rotsformaties etc.

Een aantal km voorbij Fruita Campground (weg nr 24) 3 km voor Torrey (Hwy 24) ligt aan de rechterzijde van de weg een vrije Campground! Quanta Costa, nul Dollar. Je staat hier in de vrije natuur met vrij uitzicht, magnifiek.

Torrey Hwy 24 (Overnachtingsplaats)

Torrey Hwy 24 (Overnachtingsplaats)

 

 

Foodservice

First for Foodservice 

Woensdag 21 september 2016
Torrey > Bryce Canyon (184 km)
Het is een regenachtige dag en we rijden wederom door een mooi berggebied. We rijden een behoorlijk stuk op een hoogte van 24 a 2500 mtr hoogte. Soms over een smal rif, daar is Lia blij mee, zit dan bijna onder het dashboard. De bladeren aan de bomen worden hier al behoorlijk geel. Op dit traject zien we weer veel herten, staan gewoon langs de weg. Veel moederherten met 1 of 2 jongen.

Aangekomen in Bryce Canyon gaan we eerst lekker warm eten in Ruby`s Inn restaurant. Peter en ik gaan voor All you can Eat, kosten 15 dollar excl. tax en bediening. Diverse soorten soep, salade bar, diverse soorten vlees. Duitsers kunnen er wat van met eten maar das niks vergeleken met die Amerikano`s.

Ergens tussen Torrey en Escalente (weg nr 12)

Ergens tussen Torrey en Escalente (Hwy 12)

Nadat we lekker hebben gegeten rijden we een paar honderd mtr verder naar Ruby`s Inn Campground.
http://www.brycecanyoncampgrounds.com/

Ruby`s INN Campground

Ruby`s INN Campground (Overnachtingsplaats)

Er is wonder boven wonder nog plek, geen Full Hook Ups (met stroom etc) maar wel zonder faciliteiten. We nemen 2 plekken zonder Full Hook Up. Eenmaal geïnstalleerd staan we hier mooi met vrij uitzicht over een meer.

Donderdag 22 september 2016
Bryce Canyon > HI Road Campground ( 22 km voor Springdale) (112 km)
Rond 08.00u aan het ontbijt en buiten donkere wolken die nog steeds water laten vallen.

Afgelopen nacht was het koud, rond de 8 graden. Niet zo gek want we staan op zo`n 2400 mtr hoogte. Het water kwam hier vannacht ook met bakken uit de hemel vallen. Afgelopen weken heet, geen regen en soms tot 42 graden, zo zie je maar kan snel anders zijn.

Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon National Park

Na het ontbijt overleggen we met Peter wat we vandaag zullen ondernemen ivm met het weer. We besluiten voor we met onze RV`s de Campground  af rijden om rond de klok van 09.30u eerst ff een bak koffie te drinken en dan het definitieve plan de campagne op te stellen. Rond 09.00 u klaart het op en het wordt droog. Das niet verkeerd. We besluiten na de koffie Bryce Canyon te gaan bekijken. Daar zijn we immers ook voor gekomen. We parkeren onze RV`s voor Campground Ruby`s Inn waar ook de shuttle bussen om de 12 minuten stoppen. Zo gezegd, zo gedaan. Iets verderop rijden we Bryce Canyon NP in. Een aantal minuten later stappen we uit bij Inspiration Point, een paar tellen later staan we iets hoger gelegen strak aan de rand/ Rim van Bryce Canyon waar je in de diepte de Hoodoo`s ziet staan. Dit zijn puntigachtige gesteentes. Uniek op onze aardbodem.

We lopen hier diverse kmtrs langs de Rim en lopen richting Sunset Point waar we even een zijstap maken om Sunset Campground bekijken om hier eventueel de aankomende nacht te gaan staan. je staat hier in een dicht bos en we besluiten om hier niet de overnachting door te brengen maar om deze deze wandeltocht alvast een stuk door te rijden richting Springdale.

Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon National Park

We stappen weer op de Shuttlebus en stappen bij de volgende halte, Sunrise Point weer uit.
We lopen hier een stuk van Queens Garden Trail. Wat mij betreft het mooiste gedeelte van wat ik vandaag heb gezien van Bryce Canyon. Je daalt op dit stuk trail af en je staat met je neus bijna voor zo`n Hoodoo.

Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon National Park

 

Omdat je hier tussen de Hoodoo`s doorloopt zie je ook de hoogtes van deze Hoodoo`s. Ik heb het al een aantal keren eerder aangegeven in voorgaande verslagen, dit heb ik niet eerder gezien. Wederom indrukkwekkend!

Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon National Park

Tijdens deze trip was het droog en zo nu dan was het zonnetje van de partij, al met al geboft met het weer. Rond 15.00u zijn we terug bij onze RV`s en ontdoen onze bergschoenen van de klei/leem en inmiddels gaat het weer regenen. We rijden via Hwy 89 & Hwy 9 richting Springdale, gelegen in Zion National Park..

Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon National Park

 

22 km voor Springdale (Hwy 9) stoppen we bij Hi Road Campground, gelegen aan de linkerzijde van de weg. Eerst ff snel op de foto met een oude Chevrolet Pick-Up truck.

HI ROAD Campground / Springdale

HI ROAD Campground / Springdale

We bekijken hier de situatie, ziet er goed uit en blijven hier overnachten.
Oja, onderweg zagen we trouwens in een groot veld achter een hek een grote hoeveelheid Bizons lopen, leuk om te zien.

DSCN2941

Arie met z`n Chevey!

Het is hier zonnig en temperatuur is veel beter dan in Bryce Canyon. We zitten toch nog op een hoogte van 1800 mtr. Terwijl we voor onze RV zitten en genieten van het uitzicht zie ik zojuist een tweetal dames lopen in aparte klederdracht.

We zitten hier volgens mij in het gebied waar Mormonen woonachtig zijn, heel apart om dit in levende lijve te zien. Inmiddels is het rond 17.30u en wordt de lucht erg donker, en ja hoor het begint te bliksemen, onweer. Hoogste tijd om naar binnen te gaan, komt mooi uit want Ineke heeft het eten bijna klaar.

Morgen rijden we iets verderop, naar Campground Watchman in Springdale. We hebben daar 2 nachten gereserveerd bij Campground Watchman.
Morgen gaan we vanuit hier het ZION National Park bezoeken.

 

Zie Update Fotoalbum:
https://myalbum.com/album/koondk1GK31A

Wordt vervolgd!

8 Responses to 5e Update (19 sept): Arches NP, Capital Reef NP en Bryce Canyon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *