browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

4e Update (16 sept): Lake Powel, Novajo National Monument, Canyonsland en Monument Valley

Posted by on 22 september 2016

Vrijdag 16 september 2016.
Rustdag Page/Big Water (Lone Rock Beach)
Vandaag een relaxdag aan Lake Powel, het is hier schitterend.

We hebben de afgelopen jaren op veel mooie plaatsen aan het water gestaan, zeker in Griekenland. Dit is wel heel bijzonder , niet eerder zo`n mooi stuk natuur gezien.
Lake Powel heeft 96 “Zij Canyons” en heeft een kustlengte van 3000 km, onvoorstelbaar toch!

Lake Powel ligt in Glen Recreation Park, dwz je moet hier entree betalen om dit park op te komen. Wij hebben direct bij aankomst Grand Canyon National Park een pas gekocht waar we alle Nationale parken verder gratis in mogen rijden. Dus hoeven wij geen entree te betalen. Wel moeten we hier voor een overnachting betalen zoals hierboven aangegeven. Gisteravond hadden wij een schitterende zonsondergang. De rotsen kleurden strak voor zonsondergang felrood, magnifiek.

Vanochtend eerst even op de heenweg naar Page, de Glen Canyon stuwdam die in de Colorado rivier ligt bekeken.

Glen Canyon dam in Page (Colorado rivier / Lake Powel)

Glen Canyon stuwdam in Page (Colorado rivier / Lake Powel)

DSCN1731

Glen Canyon stuwdan in Page

DSCN1821

Voormalige Greyhound Bus

Daarna inkopen gedaan bij Safeway in Page. Je kunt hier in de winkels van alles kopen, groot assortiment en ziet er top uit. Peter had een kortingspas meegenomen en scheelt aanzienlijk en das mooi mit genomen! Kleding zoals Levis etc is hier goedkoop!

 

`s Middags lekker voor de RV aan het water gezeten. Het is gewoon al hartstikke mooi wat hier allemaal rondrijdt. Hier is alles een aantal maten groter.

Nogmaals wat een voertuigen rijden hier rond.
`s Avonds maken we een wandeling langs de waterlijn en maken hier en daar een praatje met Amerikanen.

Zij stellen dit erg op prijs en zijn hartstikke vriendelijk en behulpzaam. De nodige speedboten worden dmv van zware pick-ups achteruit het water ingereden. Nog mooier is te zien wat voor een geluid eruit komt, ze gaan als een scheermes over het water, snoeihard….
Morgenvroeg vertrekken we richting Utah naar Monument Valley.

Zaterdag 17 september 2016
Page/Big Water (Lone Rock Beach) en Monument Valley (216 km)
Vanochtend op tijd eruit, 07.30u.
Ineke heeft verse broodjes gebakken in de oven, een goed begin van de dag. Rond de klok van 08.00u rijden we van het strand naar boven en nemen vers water in en lozen gelijkertijd het vuile water incl. toiletwater. Allemaal goed geregeld hier in Amerika. Vandaag staat Monument Valley op onze planning en we een rijden een behoorlijk deel door Novaja indianengebied.

Neenee Geert, de deuren hoeven tijdens deze rit niet op slot voor die Klukkluks hahaha.
Onderweg komen we een local market tegen en nemen hier een kijkje. Leuk om te zien hoe het er hier lokaal aan toe gaat. Het is tegelijkertijd een soort van ontmoetingsplaats je voorstellen dat het hier een enorm uitgestrekt gebied is dat kun je je niet voorstellen. Deze Locals, mensen van indiaanse afkomst komen met hun pick-ups overal uit de Middle of Nowhere.

Novajo Local Market

Novajo Local Market

Novajo Local Market

Novajo Local Market


We drinken bij onze RV een vers gezet bakkie koffie en aanschouwen wat hier allemaal plaatsvindt. We vervolgen onze route en slaan bij het bord Navajo Monument linksaf en rijden zo`n 16 km dieper landinwaarts. 

Navajo National Monument (Utah)

Navajo National Monument (Utah)

DSCN1887

Navajo National Monument (Utah)

Navajo Natioal Monument (Utah)

Navajo National Monument (Utah)

Deze weg eindigt bij Navajo Visitor Center. We maken een wandeling via een trail naar beneden (2 km). We komen uit bij een gigantische uitgeholde rotsformatie waar ooit mensen hebben gewoond. Zal een foto plaatsen in het fotoalbum. Tijdens onze wandeling horen we op afstand een Coyote janken, huuuuuuuhhhhh.

Vanaf hier is het nog zo`n 50 km rijden naar Monument Valley. Bij Kayenta slaan we linksaf. De felrode rotsen komen ineens uit het niets, zozozo wat geweldig. De rots formaties worden steeds mooier. Aangekomen bij Monument Valley Tribal betalen we 20 dollar entree. We parkeren onze RV`s bij het Visitor Center en is gelijk de hoogste tijd voor een uitsmijter. We lopen na de lunch naar de promenade waar je het gigantische uitzicht op Monument Valley met in directe omgeving nog veel meer van die puntige rotsformaties. Woorden schieten weer tekort. Moet je echt met eigen ogen gezien hebben. Fragmenten uit de film “How The West was Won” zijn hier ook opgenomen.

Monument Valley

Monument Valley

Je kunt met pick-ups een tour maken van 1,5 uur door dit gebied. We besluiten een eindje verderop onze RV`s te parkeren aan de rand van Monument Valley en zetten onze stoeltjes tussen onze RV`s, drankje erbij om vervolgens van het overweldigende uitzicht te genieten.

Monument Valley

Monument Valley

Onze Campground Gouldings ligt een paar km verderop en daar aangekomen hebben zij een mooie plek voor ons gereserveerd.Ook deze plekken hebben we een maand of 5 geleden gereserveerd. Vanaf deze Campground zie je Monument Valley liggen. Na aankomst even lekker gebruik gemaakt van het binnenzwembad.

Monument Valley

Monument Valley

Even het rode stof eraf laten weken wat we onderweg hebben opgedaan hahaha. Ineke draait ondertussen even een was, er staan namelijk een hele rij wasmachines, kosten hiervoor 3 dollar. Deze Campground is van alle voorzieningen voorzien, gewoon een top lokatie hier.

Zondag 18 september 2016
Monument Valley > Moab (373 km)
Zonnetje staat hier `s morgens in Monument Valley weer hoog aan de hemel. Het was een mooie Camperplaats, een aanrader. Winkel, binnenzwembad en Wifi. Wifisterkte was matig, kon heleaas de website niet voorzien van foto`s. We rijden rond de klok van 09.00u weg van Campground Gouldings. Vandaag staat Moab op onze planning.

De avond hiervoor hebben de route van vandaag doorgenomen en rijden een stukkie binnendoor.
Vanaf Hwy 163 draaien we bij Mexican Hat linksaf de 261 op. Na een kmtr of 10 loopt de weg omhoog de bergen in en wordt smal en zal een aantal kmtr onverhard zijn. In mijn achteruitkijkspiegel zie ik ondertussen dat Peter & Lia  langzamer gaan rijden en vervolgens stoppen.  Ik heb zo een vaag vermoeden. Ik stop en stap uit en loop naar hun toe om te overleggen wat er aan de hand is.  Lia heeft het zweet al  in haar handen staan dus verder rijden is geen optie. Tis tenslotte vakantie. Zij vinden het niet verantwoord om verder door te rijden en willen terug naar de doorgaande weg Hwy 163. No problem wat ons betreft en we draaien vervolgens een eindje bergafwaarts onze RV`s.

Halverwege de route slaan we iets voorbij Monticello van Hwy 191 linksaf richting Canyonlands National Park. Redelijk snel draaien we aan de rechterzijde van de weg een schitterende nieuwe parking op waar we ontbijten. Vanaf hier is het nog zo`n 60 km rijden tot het eindpunt. We besluiten onze RV hier achter te laten en met 1 RV door te rijden. Dat scheelt kmtrs en benzine. We moeten tenslotte toch dezelfde weg terug om Canyonlands NP weer uit te komen.

Canyonsland NP

Canyonsland NP

dscn2214

Canyonsland NP

dscn2187

Canyonsland NP

Alweer een schitterend National Park, wat een rotsformaties zie je hier. Dit kom je in Europa niet tegen.
Wat ons opvalt is dat het hier overal brandschoon is. Ook allerlei publieke voorzieningen zien er allemaal brandschoon uit. Het lijkt wat dat betreft net Noorwegen.

Aangekomen in Moab blijkt onze geplande camping vol te zijn. Het begint erop te lijken dat in deze periode in dit deel van Amerika alle RV campings/campgrounds volgeboekt zijn. De dame achter de balie geeft aan dat alle Campgrounds in een straal van 20 km in Moab volgeboekt zijn. Oeiiiii, daar worden we niet vrolijk van. Het is inmiddels rond 17.30u en rind 19.30u is het hier pikkedonker.
We parkeren uiteindelijk onze RV`s midden in Moab. We besluiten dat we eerst even lekker uit gaan eten. Moab is een ideale uitgangsbasis om allerlei activiteiten te ondernemen/bezoeken zoals Arches National Park, rafting en allerlei actieve sportiviteiten. Je ziet hier trouwens net zoals in vele andere plaatsen veel motels. Met name toeristen die met auto of motor reizen overnachten hier in motels.
We hebben voor het eerst in een echt Amerikaans restaurant gegeten, dat gaat heel anders als in NL.
De bediening verdient hier geen salaris maar verdient zijn geld door middels inkomsten van fooien. Het is gebruikelijk om 10 a 15% van de rekening aan fooi te geven.
Na het eten de hoogste tijd om een slaapplek te zoeken.

Peter heeft een goed idee (vindt hij zelf hahaha). Voorstel van hem is om Arches National Park in te rijden ( ingang Parkligt zo`n 4 km verderop) en daar aan het einde van de weg in het park (na 20 km rijden) op Campground Devils Garden te gaan overnachten. Tja waarom niet.
Onze ervaring tot nu toe leert dat alle Campgrounds in National Parks volgeboekt zijn dus laten we het maar proberen hahaha.  Nadat we ingang van het Park in zijn gereden draait de weg direct vrij steil omhoog de bergen in, schitterend. De zon zakt inmiddels al behoorlijk snel naar beneden. Dit is hier het allermooiste moment om foto`s te nemen van de rotsformaties. Das niet verkeerd.
De weg slingert hier in het Park van links naar rechts en van boven naar beneden. Maar goed de uitzichten zijn echt subliem. Onze RV heeft er ook schik aan. De 10 cilinders die onder de motorkap liggen zingen uit volle borst.

Aangekomen bij Campground Devils Garden, de enige Campground in Arches NP lopen Peter en ik naar de zgn primitieve receptie.
Peter heeft een plannetje in gedachte en dat houdt het volgende in: we geven aan dat we 2 plaatsen hebben gereserveerd!!!!!! Dat was natuurlijk niet het geval.
Een oudere dame staat ons te woord en Peter geeft aan dat wij 2 plaatsen hebben gereserveerd waarna de deze dame de reserveringslijst erbij pakt. Ze vraagt naar de achternaam en doorloopt tot 3 keer deze lijst en komt onze naam niet tegen. Ik kon mijn lachen bijna niet inhouden omdat Peter zich in allelei bochten wrong een 2 plekken te veroveren. Deze dame gaf zonder aarzeling aan dat ze geen plaats had en wij niet elders in het Park mochten overnachten. Ze gaf wel aan dat er beneden buiten het park aan de Colorado rivier hoogstwaarschijnlijk plaats genoeg was om te overnachten. Zo gezegd zo gedaan. Hup dus snel in de auto om aan de terugrit te beginnen door het Arches NP. Het was inmiddels pikkedonker en op zich een mooie rit alhoewel Lia op deze terugrit bijna bij Peter op schoot zat vanwege de afgronden aan haar kant langs de weg.

Nadat we het Park hebben verlaten overleggen we beneden iets voor Moab wat handig is om een goede overnachtingsplek te kunnen vinden. We bekijken de kaart op de TomTom en we besluiten om de Hwy 28 op te draaien. Hwy 28 loopt langs de Colorado rivier. We rijden vervolgens in het pikkedonker (geen straatverlichting etc) langzaam op deze door verkeersborden aangegeven “Narrow Street”. Een aantal km verderop draaien wij onze RV`s en parkeren we onze RV aan de andere kant van de weg. (Colorado rivier zijde). We waren het nu inmiddels echt zat, toe aan koffie. We leven nu rond de klok van 20.30u. Terwijl Lia na aankomst een lekkere bak koffie zet zetten Peter en ik de stoeltjes buiten naast de Camper. Het is hier muisstil en aan de andere kant van de weg loopt het rotsgebergte steil omhoog. We genieten in het donker van de vele sterren die hoog aan de hemel staan, prachtig. We overnachten hier.

MOAB (Colorado rivier Hwy 28)

MOAB (Overnachtingsplek aan de Colorado Rivier, Hwy 28)

MOAB (Colorado rivier Hwy 28)

MOAB (Overnachtingsplek aan de Colorado rivier, Hwy 28)

 

Zie Update Fotoalbum:
https://myalbum.com/album/koondk1GK31A

Wordt vervolgd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *