browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

3e Update (12 sept): Route 66, Grand Canyon, Lake Powel

Posted by on 17 september 2016

Maandag 12 september 2016.
Lake Havasu City > Valle  (371 km)
Afgelopen nacht hebben we de airco aan laten staan ivm warmte. Gistermiddag was het hier 42 graden en het koelde afgelopen nacht niet verder af dan 35 graden. Het is 07.00u en de zon staat alweer hoog aan de strakblauwe hemel.
Vandaag zullen we een gedeelte van de historische Route 66 rijden.

DSCN0741

Topock > Oatman Arizona (route 66)

DSCN0743

Topock > Oatman Arizona (route 66)

Route 66 (Topock > Oatman) Arizona

Een kilometer of 40 noordelijk van Lake Havasu City bij plaats Topock starten we de Route 66. Dit startpunt ligt in West Arizona. Na ongeveer 25 schitterende kmtrs rijden we het legendarische plaatsje Oatman in en parkeren direct onze RV`s. Het is een echt cowboydorpje. Hier zijn diverse shots van bekende films gemaakt zoals “How the West was Won”.
We drinken in dit stadje bij het beroemde hotel Oatman een bak koffie. Waarom een beroemd hotel! De twee beroemde hoofdrolspelers van de film “Gejaagd door de wind”, Clark Gable & Carole Lombard zijn hier vlakbij in Kingman in 1939 getrouwd en brachten hier in dit hotel in een HoneyMoon suite de huwelijksnacht door.
Het stond al een jaar of twee op mijn verlanglijstje om een echte Amerikaanse leren cowboyhoed te kopen. In the pocket, een echte leren hoed. Ben er helemaal mee in mijn sas hahaha.

Hotel Oatman

Hotel Oatman

We lopen vanaf Hotel Oatman door het dorpje terug naar onze RV en rijden verder via de adembenemende Sitgreaves Pass oostelijk naar stadje Kingman. Vervolgens vervolgen we 66 richting Peach Springs. Onderweg loopt er parallel langs de 66 een spoorlijn. Deze spoorlijn lijkt druk bereden met mega lange treinen. Ineke telde op X moment 169 wagons waarvan de meeste ook nog eens twee hoog waren beladen met 40 ft zeecontainers. Voorop 3 locs en erachter 2 om te duwen.

Indrukwekkend om zo`n lange trein te zien rijden.

Rond de middag rijden we Peach Springs aan de Route 66 in en onze magen knorren behoorlijk. Hoogste tijd om verse broodjes te kopen. Nadat we broodjes hadden ingekocht snel een mooie plek op gezocht langs de spoorlijn om gelijkertijd de treinen van dichterbij te bekijken. We parkeren de RV zo dat we de tafel en stoelen in de schaduw kunnen zetten kunnen eten.  Tijdens het eten komen er een aantal treinen voorbij. De machinisten groeten ons met zwaaiende hand en veel geclaxonneer, Gaaf!!
We konden het goed aanschouwen want ze reden niet harder dan zo`n 50 km.  Verderop onze route richting Grand Canyon rijden we eind van de middag (16.00u) door het mooie Route 66 plaatsje Williams. Veel winkels waar je allerlei 66 souvenirs kon kopen. We besluiten onze RV`s te parkeren. We lopen door dit stadje en bekijken de vele Route 66 winkeltjes, wat gaaf zeg. Iets verderop pakken we een terrasje en genieten hier van een drankje en het uizicht. Er komt hier van alles voorbij, motoren RV`s en overige voertuigen. Voor onze begrippen allemaal nieuw, niet eerder gezien.

Nadat we het drankje op hadden zijn we redelijk snel aan de andere zijde van de weg op een schitterend Route 66 terras/restaurant gaan zitten. Live muziek van een zanger met Indiaanse afkomst, wat een sfeer zeg.
Tja inmiddels is het een uurtje of 18.00u en over een uurtje zal de zon onder gaan en is het snel donker, pikdonker hier.

In onze voorgenomen planning had ik op dit gedeelte van de route geen overnachting/besteming ingepland. We zien wel zei ik een aantal maanden geleden tegen Peter & Lia. Misschien wordt het wel ergens in The Middle of Nowhere. Nu maanden verderop is het ook een feit hahahaha. We rijden vlak voor het donker worden een KOA Campground op tussen Williams en Grand Canyon. Ze vragen $40,- per RV. We besluiten door te rijden en gaan op zoek naar een “vrije Plek”.  Iets voor plaatsje Valle, zo`n 90 km onder Grand Canyon draaien we linksaf van de HWY 64. Hier blijkt een groot grindachtig terrein. Peter was in 1e instantie niet Amused, hij had bij de inrit een bordje zien staan “Keep Out, Danger”.  Nadat we Peter overtuigd hadden van deze schitterende plaats hebben we heerlijk overnacht. De kogel is nu echt door de kerk wat betreft Peter. Het wordt een echte Camperaar. Hij geeft aan, ik hoef niet meer zo nodig Full Hook Up meer te staan want we zijn zelf van alle voorzieningen voorzien. Full Hook Up betekend dat je op een Camperplaats dan van alle voorzieningen bent voorzien. Met name elektra vind Peter belangrijk, wil op z`n tijd effe douchen. Maar hiervoor zijn wij geen 110 V nodig omdat alles of op gas of op 12 V. Als we dan toch 110 V nodig zijn voor de Airco of 110 V op stopcontacten te zetten dan kunnen we de generator opstarten.

Dinsdag 12 september 2016.
Valle > Grand Canyon Village (88 km)
Vandaag de South Rim bekeken.
De Grand Canyon is een van de zeven mooiste natuurplekken van de wereld.
Amerikanen moeten hier sowieso geweest zijn, voor hun staat dit op nr 1. “America First”.
Afgelopen nacht top geslapen op deze grindparking.
We rijden rond de klok van 08.00u weg richting de South Rim. Ongeveer 80 km noordelijk gelegen.
Bij de ingang van National Park Grand Canyon komen we direct een pass waarmee we alle parken in Amerika mogen inrijden/bezoeken. Kosten $ 80,-

Na aankomst in Grand Canyon Village parkeren we onze RV`s bij het Visitor centen aan de rand van de kloof. We zijn mooi op tijd, het is nog niet druk. `s middags stond het hier helemaal vol.
We brengen een bezoek aan het Visitor Center en oriënteren wat er zoal te bekijken is en hoe het een en ander werkt qua shuttle-bussen.
We wandelen strak langs de kloof van South Rim westelijk richting Hermits Rest.
Subliem.

The South Rim / Grand Canyon

The South Rim / Grand Canyon

Na deze indrukkenwekkende ontmoeting met de Grand Canyon rijden we naar Campground Mather. Deze Campground ligt midden in het National Park. Deze plekken hebben we 6 mnd geleden gereserveerd voor 2 nachten. Bij aankomst was dit netjes geregistreerd. Ook zijn onze plekken voorzien van een “Label “Harselaar.

Campground Mather / Grand Canyon Village

Campground Mather / Grand Canyon Village

Toch wel heel apart dat dit zo goed is geregeld. We staan hier kris door elkaar in een soort van dennenbos. Geweldig.

`s Avonds steken we de BBQ aan. En oeps terwijl we alles aan het optuigen zijn komt er heel relaxed een hert voorbij stappen. Je zou haast zeggen, biedt zich aan, vers vlees.
Elke campingplaats is voorzien van zo`n BBQ. Het is rond 19.15u donker en koelt snel af. We zitten hier op 2100 mtr hoogte vandaar. Het kampvuur maakt het snel behaaglijk en nadat de vlammen gedoofd zijn en de kolen gloeien leggen we het vlees op de BBQ.

Woensdag 14 september 2016.
Rustdag Grand Canyon Village (99 km)
Vandaag staat  de helikoptervlucht & uitzichtspunt Desert View (South Rim / tussen Grand Canyon Village & Cameron) op ons programma.

Afgelopen nacht was het hier lekker koel, is ook niet zo gek want we zitten hier op zo`n 2100 mtr boven zeespiegel.
Vanmorgen voor het ontbijt eerst maar even snel het kacheltje lekker aan gezet. Zo zie je maar hoe snel dit kan veranderen, 2 dgn geleden `s nachts 35 graden, afgelopen nacht daalde  het kwik tot 14 graden.
Nadat we het ontbijt hadden gedaan zijn we vandaag gaan carpoolen, deze dag  rijden Peter & Lia met ons mee en laten zij de RV achter op de CampGround. Voordat we naar het vliegveldje rijden in Tusayan eerst nog effe in dat zelfde plaatsje naar een Grocerie (supermarkt) om oa houtblokken voor de BBQ te kopen want dat was gisteravond gezellig.

Onze vlucht staat om 11.25u gepland en het weer is geweldig, zonnig met hier en daar een wolkje.
Kan niet mooier.
We moesten wel diep in onze buidel tasten voor deze vlucht, $400 voor 2 personen (€360,- ).
Tis een unieke gelegenheidheel en het is nu of nooit. We just do it!

Vliegveld Tusayan ten zuiden van Grand Canyon

Vliegveld Tusayan ten zuiden van Grand Canyon

Tijdens het afroepen worden Peter & Lia ein een andere heli ingedeeld dan wij. Even later worden wij  met een busje naar een ander gedeelte van het vliegveld getransporteerd. Het is mega druk, gisteren zijn namelijk alle vluchten gecancelled vanwege de wind dus nu is blijkbaar alles ingezet wat kan vliegen.

We zitten met 6 passagiers in de helikopter en we hebben mazzel, Ineke en ik mogen naast de vrouwelijke piloot voorin zitten. Whauwwww wat was dat geweldig.

De vlucht neemt ongeveer 25 min in beslag en was ook voldoende. Wat een ervaring niet te verwoorden. Ook Peter & Lia hebben dezelfde ervaring, helemaal top.

We lopen terug naar onze RV en gaan eerst even lekker lunchen. Ineke heeft snel even bolletjes in de oven gedaan dus das niet verkeerd.

Grand Canyon

Grand Canyon

 

 

Na de lunch rond 13.00u rijden we weer iets noordelijk (9 km) terug richting de South Rim van de Grand Canyon.

 

 

 

 

 

 

We rijden oostwaarts langs de zuidkant van de South Rim richting Cameron. We bekijken daar het uitzichtspunt “Desert View”.

DSCN1383

Desert View / South Rim

Hier staat een oude uitkijktoren waar je een gigantisch uitzicht hebt door de kloof en de rivier Colorado in de Grand Canyon. Ook kun je hier de uitgestrektheid al zien van de staat Utah waar wij morgen heen rijden.

Desert View / Grand Canyon

Desert View / Grand Canyon

Rond de klok van 15.30u rijden we onze CampGround weer op. Nu eerst maar eens dit verslag maken. Op dit moment van tikken is het 16.00u en Lia heeft zojuist een lekker Corona biertje met een citroentje voor me neergezet. Al met al weer een geweldige dag.

Donderdag 15 september 2016.
Grand Canyon Village > Page/Big Water (Lone Rock Beach) (251 km)
We zijn erop tijd uit, 07.00u. Vannacht weer een koude nacht, 8 graden.

De lucht is alweer strak blauw en vandaag wordt het rond de 30 graden.
Voor we wegrijden van de Campground lozen we bij het RV dumping station vooraan de Campground eerst even vuil water en nemen we schoon drink water in. Er ligt onder onze RV een schoonwatertank onder van 210 liter.
We vervolgen onze route verder oostelijk langs de South Rim / Hwy 64 richting Cameron.
Iets voor Desert View waar we gisteren zijn geweest draaien we linksaf Hwy 89 op richting Page.

Ca. 8 km ten zuiden van Page buigt bij marker 545 een onverharde weg af van Hwy 89, die aan de voet van een heuvel naar een parkeerplaats voert waar wij onze RV parkeren.

We lopen via een zandpad een heuvel op. Dit pad leidt ons 1,5 km verderop en komen zo`n 2.5 km verderop bij het beroemde , hoefijzervormige “Horseshoe Bend”.

Horseshoe Bend / Page

Horseshoe Bend / Page

Horseshoe Bend / Page

Horseshoe Bend / Page

De Colorado rivier maakt hier 300 mtr dieper dan het plateau een spectaculaire bocht van 270 graden, waarop we neerkijken vanaf de Canyonzijde.Iets verderop steken we de hoge brug naast de Glen Canyon Dam over.

Via deze dam stroomt het water uit Lake Powel verder door de Colorado rivier.
Daarna rijden we door naar onze geplande, niet gereserveerde Campground Weap in Page.

5 km verderop komen we bij de afslag Weap en draaien rechtsaf en komen uit bij de ingang van Glen Canyon Recreation National Park Area. Whaaauww wat een plaatje zeg, doet gewoon zeer aan je ogen zo mooi. Niet eerder gezien.

We tonen bij de ingang van deze Area onze pas en de vriendelijke dame vroeg of we Weap Campground hadden gereserveerd, mijn antwoord was nee waarop zei aangaf dat deze vol was geboekt. Zij had wel een goede tip voor ons als wij daar daadwerkelijk geen plekje konden krijgen. Een km of 7 verderop strak na de grens Arizona richting Utah, direct de 1e weg in rechts richting Lone Rock, weg vervolgen en je komt je bij een “Sandy Beach”.
Zo gezegd zo gedaan. Even later staan we bij de loket/ingang  van deze Sandy Beach Lone Rock Campground.
We betalen $14,- voor één overnachting. Deze Campground ligt strak aan het Lake Powel en staan we met onze RV`s in Utah aan het Lake Powel op het strand, Amazing!

Tot onze grote schrik komen we met onze RV bijna vast te zitten, we hebben blijkbaar het verkeerde pad gevolgd naar het strand. De auto begint te slippen en we hebben beide de volle aandacht voor het geroffel wat uit de motor komt en het uitzicht vlak voor ons, een wit zandpad. Ik heb de auto nog in automaat stand staan, achteraf niet handig maar heb nu geen tijd meer om te wijzigen naar manual, eerste versnelling. Ik geef maximaal gas en wat een kracht heeft deze Buffel zeg. Met veel gebrul trekt de auto zich door het mulle zand.

Aangekomen op het strand zien we Peter & Lia niet meer achter ons rijden.
Ik loop terug en zie in de verte niet veel goeds. Zij zijn gestrand in het mulle zand, muurvast.
Peter heeft het helemaal gehad. We bekijken de situatie op gemak en besluiten de wielen uit te graven. Peter vraagt mij om zijn RV los proberen te rijden waarop ik instap op hoop van goede zegen.
Ik zet hem uit zijn automaat en in zijn 1e versnelling. Vervolgens gas onderin. De motor begint te brullen en komt langzaam in beweging en begint te rollen. Ik houdt het gas erop tot ie met zijn voeten  op het harde zand staat. Oeffff. Dat was effe spannend, maak je liever niet mee zeg maar.

Campground Lone Rock / Big Water (Utah)

Campground Lone Rock / Big Water (Utah) Lake Powel

We staan hier uiteindelijk magnifiek . Bij zonsondergang kleuren de bergen achter het meer helemaal rood, heel bijzonder.  We besluiten deze avond (donderdag) om hier morgenavond/vrijdagavond ook te overnachten, kortom 2 nachten aan Lake Powel zoals gepland.

Zaterdag rijden we richting Monument Valley en zullen we overnachten op Campground Gouldings. Deze Campground hebben we gereserveerd voor 1 nacht, zie Dagoverzicht Route op deze website.
Inmiddels hebben we zo`n kleine 1200 km gereden door geweldige uitgestrekte/ afwisselende landschappen.

Zie Update Fotoalbum:
https://myalbum.com/album/koondk1GK31A

Wordt vervolgd!

7 Responses to 3e Update (12 sept): Route 66, Grand Canyon, Lake Powel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *