browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

2e Update (09 sept): Camper ophalen, Joshua Three en Lake Havasu City

Posted by on 12 september 2016

Vrijdag 09 september 2016.
Augora Hills > Little Rock  (102 km)

Camper ophalen bij Road Bear in Augora Hills:
`s Morgens hebben nog een tijdje bij het hotel (Holiday Inn Express &Suites/Hawthorne)  aan het zwembad gezeten/gezwommen.

Vandaag  de nodige mis communicatie met het verhuurbedrijf Road Bear.
In eerste instantie zouden ze na telefonisch afgesproken te hebben `s morgensvroeg rond 07.00u ophalen. Na enig gesteggel werd dit rond 12.30u. Om 14.00u stonden we nog te wachten bij de lobby van het hotel. Weer bellen een toen werd er aangegeven dat we een taxi konden huren op kosten van Road Bear. Al met al een slechte zaak. Om 14.30 arriveerde er een taxi. Nog effe een heel gedoe om alle bagage erin te krijgen. Deze chauffeur bleek later tijdens de rit een echte kamikaze piloot. Afstand naar Road Bear was plusminus 60 km maar duurde zo’n 2 uur. Rondom Los Angeles (2e grote stad van Amerika) stond het overal vast, file/traffic. Wat een auto`s zeg. Twee keer 7 banen vol met auto`s en dan kmtrs lang, onvoorstelbaar. Gelukkig geen referentie voor de rest van onze route hebben we laten vertellen.  Onze Randstad is daar helemaal niks bij. Kortom van deze situatie wordt je niet vrolijk van. Effe doorheen bijten.

DSCN0514

Onze Camper

Bij aankomst Road Bear stonden onze Campers, RV genaamd klaar! Schoon en zojuist uit de wasstraat. Beide Campers zijn een half jaar oud en ziet er meer dan top uit. Alles erop en eraan incl. generator en airco voor en achter. Het zijn twee Fords, onder de motorkap een benzine 8 cilinder /automaat.
Onze Camper heeft een Slide-Out aan de bestuurderskant. Via elektrische bediening schuift ie een mtr naar buiten.  Verder van alle gemakken voorzien, ook een douche aan boord. Ruimte genoeg het is namelijk een 7 persoons Camper en 9.50 mtr lang. Voor Amerikaanse begrippen niets bijzonders.
DSCN0509DSCN0518
We kregen een uitgebreide instructie die zo`n 1 1/2 uur in beslag nam.
Na deze instructie was het onderhand een uur of zes hoogste tijd om op pad te gaan en een winkel op te zoeken om inkopen te doen.  Iets verderop op onze route is een Walmart en daarnaast een Sprouts supermarkt en waar we onze 1e levensmiddelen inslaan.
Nadat we de winkel uitkomen is het inmiddels donker. We besluiten eerst even een broodje te eten met een lekkere zojuist gerooste kip.

Inkopen doen bij Sprouts

Inkopen doen bij Sprouts

We overleggen wat we zullen doen, hier blijven overnachten of de geplande route te gaan rijden tot we een geschikte overnachtingsplaats vinden. Dit doe je liever niet in het donker maar we moeten hier even praktisch mee omgaan. Be besluiten om een geschikte/rustige plek te gaan zoeken enroute!

We rijden in het kleine plaatsje Little Rock bij een benzinestation een grote zandplaat op en besluiten hier de overnachting door te brengen.

Little Rock

Little Rock

Het was een waar genoegen om met zo`n bak te rijden, het mooie geroffel van de motot “Whaaauw” wat zoeft dat lekker over de weg.

Zaterdag 10 september 2016.
Little Rock > Yucca Valley (179 km)

`s Morgensvroeg staat de zon al hoog aan de hemel en de lucht is strak blauw. De aankomende wkn zal het alleen nog maar worden is de verwachting. Rond de 35 graden.
Vandaag loopt de route door bijzonder uitgestrekt gebied, heel bijzonder om te zien.
Halverwege de route maken we op een bijzonder mooie plek een koffiestop, gelegen bij een kruising. Naast ons stond een kraam met allerlei second hands goederen.
Vlak voor Campground Black Rock Canyon in Yucca Valley  rijden we door een villa wijk waar veel fans woonden van Donald Trump. Vlaggen etc hoog in de mast voor hun huis.

Black Rock Campground / Yucca Valley

Black Rock Campground / Yucca Valley

Black Rock ligt in een groot natuurgebied waar de Joshua tree bomen weelederig groeien. Nog nooit eerder gezien.
Bij aankomst kunnen we zelf een plek uitzoeken, de receptie is gesloten. Een overnachting kost 20 dollar. We stoppen dit in een envelop en vullen onze pleknr en persoonlijke gegevens in deponeren dit vervolgens in een brievenbus. We staan hier schitterend en kijken uit over de Yucca Vallei.
Onderweg verder geen bijzonderheden.

Zondag 11 september 2016.
Yucca Valley > Lake Havasu City (280 km)

Afgelopen nacht was het hier op Natuurcamping “Campground Black Rock Canyon” muisstil.
We staan hier in het Joshua Tree National Park. Joshua Tree is het type boom wat hier groeit, zie op afbeeldingen. Nog nooit eerder gezien dit soort bomen.
Voor we onze route vervolgen hebben we de watertank nog even gevuld.

De route gaat vandaag via wegnr 62 door woestijn/bergachtig gebied richting Lake Havasu City/ Beachbomber RV Resort.
Rond de klok van 08.00u rijden we onze Campground af. We maken redelijk snel even een tankstop. We hebben afgesproken onze tank niet verder dan half leeg te rijden. Onze campers rijden op benzine, de euro versie. Voor 1 Gallon (3,78 ltr) ben je rond de 2,60 dollar kwijt, omgerekend zo`n kleine 70 cent per liter, lekker goedkoop dus. Das niet verkeerd want zo`n 8 cilinder zal behoorlijk wat verbruiken denk ik. Kan dit nu nog niet meten want auto was niet afgetankt.

Peter & Lia achter ons!

Peter & Lia rijden achter ons!

Halverwege de route maken we een koffiestop strak voor de border/ grens Californië en de staat Arizona. Wij komen zojuist uit een Dessert en het is hier bloedheet. We parkeren de campers zo dat we met onze stoeltjes in de schaduw van de camper kunnen zitten. We genieten hier van het uitzicht wat er allemaal langskomt. Het blijkt een druk knooppunt. Wat een voertuigen zie je hier, totaal onbekend voor ons. Het is zondag en rijdt veel toeristisch verkeer, Campers, Pick-ups met caravan opleggers, auto`s met speedboten etc erachter, Alles in het groot. Daar is Duitsland helemaal niks bij.
Het verkeer wat uit Arizona komt wordt bij deze grenspost bij binnenkomst Californië gecontroleerd.

Border Californie / Arizona

Border Californie / Arizona

Iets verderop rijden we parallel langs de Colorado rivier. Tjonge tjonge je kijkt je ogen uit, wat mooi zeg, gewoon subliem. Het is net een soort van oase die door dit woestijn/bergachtige gebied stroomt. Met op de achtergrond een diversiteit van gekleurde bergen. Je kijkt je ogen uit. Highlight.
We rijden rond de middag de hoofdweg af naar beneden richting de rivier. We parkeren onze Campers langs de oever van de Colorado om te lunchen. Het is hier volop toeristisch, een en campings.

Colorado Rivier

Hwy 28 aan de Colorado Rivier

Colorado Rivier

Colorado Rivier

Op de rivier volop boten. Boten die net zoals auto`s mega groot zijn. Tis net de Moezel met zijn campings/camperplaatsen en toerisme maar dan in een ver land. De Colorado rivier loopt door het Lake Havasu richting de Grand Canyon.  Na geluncht te hebben is het nog zo`n 40 km rijden naar Lake Havasu City.
Het is vandaag bloedheet, rond de 42 graden (106 fahrenheit) met strak blauwe lucht.

Onderweg mega veel trekkend materiaal gezien waar van alles achter zat, boten, auto`s en mega trailers/caravans. Het kan niet gek genoeg hier. Daar bovenop het vrachtverkeer, wat een joekels zeg.
Bij aankomst BeachBomber Resort installeren we snel onze Campers. Hier alleen Full Hook Up plaatsen. Dwz met water, afvoerwater, TV, Elektra aansluiting . We laten de airco hier ook draaien via het 110 volt aansluiting.

Onze campers zijn standaard voorzien van een aggregaat waarop je de airco kan laten draaien. In dit geval hebben we een 110 volt aansluiting dus kunnen we via het net onze airco laten draaien. Dit gaat bijna geruisloos. Wat een comfort want dit werkt perfekto.

Nadat we de campers van alle gemakken voorzien hebben nemen we een duik in het Lake Havasu.
Toen we terug kwamen bij de Camper was ie inmiddels lekker koel van binnen.

Morgen rijden we een stuk over de route 66 via Peach Springs naar Grand Canyon Village. Ter ver rijden voor 1 dag dus zullen daar dinsdag arriveren.

Het is nu terwijl ik dit verslag schrijf `s avonds om 21.30u is het nog zo`n 35 graden buiten.
We stellen de Airco voor de nacht in op 22 graden.

Morgen (dinsdag) rijden we via Oatman richting Kingman over de beroemde Route 66 richting Peach Springs > Grand Canyon.

Zie Update Fotoalbum:
https://myalbum.com/album/koondk1GK31A

Wordt vervolgd!

6 Responses to 2e Update (09 sept): Camper ophalen, Joshua Three en Lake Havasu City

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *