browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

1e update (2 sept) Reisverslag Balkan 2015

Posted by on 2 september 2015

Dag 01: Zaterdag 29 augustus 2015 (Ede > Ladenburg, 427 km)
Ladenburg:

Rond de klok van 13.30 uur zijn wij zaterdagmiddag na de lunch vertrokken. In de omgeving van Heidelberg hebben wij onze eerste overnachting doorgebracht op een camperplaats in Ladenburg.
http://www.campercontact.com/nl/duitsland/baden-wurttemberg-nw/ladenburg/18577/camperplaats-ladenburg.aspx
Rond de klok van 18.30 uur kwamen wij daar aan. Mooie camperplaats strak naast het oude centrum van Ladenburg.
Deze camperplaats stond nagenoeg vol. Faciliteiten zoals schoon water en vuil water lozen is hier goed geregeld. Voor 1 euro kun je 24 uur Wifi gebruiken.
Nadat we 10 euro voor een overnachting in een envelop door de brievenbus van het bureau van deze camperplaats hebben gedaan zijn wij vrijwel direct na aankomst naar het oude stadje(Allstadt) op 600 mtr afstand gewandeld. Je ziet hier veel oude vakwerkhuizen staan die gebouwd zijn rond het jaar 1500 ! We hebben daar van een bord heerlijke Turkse kebab genoten. Tja in Duitsland kom je tegenwoordig in elke stad of plaatsje wel een Turkse kebab eettent tegen en das niet verkeerd.

Dag 02: Zondag 30 augustus 2015 (Ladenburg > Brennero. 480 km)
RottachSee, Fernpas & Brennerpas:

’s Morgens zijn we na het ontbijtje mooi op tijd vertrokken, rond 7.30 uur. Het zonnetje stond al hoog aan de hemel, het wordt een mooie dag. We rijden vandaag richting de Fernpas (grensovergang Duitsland > Oostenrijk), iets onder het Duitse Füssen.

Rond de middag besluiten we tijdens de rit i.v.m. warmte naar Moosbach aan de RottachSee te rijden. Dit ligt iets ten noorden van Füssen. Rottachsee blijkt een schitterend groot meer waar veel Duitsers verkoeling zoeken. En waar Duitsers zitten is het goed vertoeven is mijn ervaring. Wij hebben hier tot eind van de middag (17.30) heerlijk aan het water gezeten en op zijn tijd een lekkere plons gemaakt.
D.m.v. een mooie binnendoor weg zijn we via Nesselwang en Pfronten richting de Fernpas gereden. Dit is een schitterende binnendoor weg ten zuiden van de bergen. Terwijl wij de Fernpas oprijden is het vanuit zuidelijke richting een dikke file. Vakantiegangers, veelal Duitsers die terugkomen vanuit het zuiden (Oostenrijk / Italië). Gelukkig ondervinden wij hier geen hinder van.

Bovenop de Oostenrijkse Fernpas zetten wij de Benz aan de kant en is het tijd voor het avondeten. Het is een bijzondere mooie avond om te rijden, strak blauwe lucht met een felle zon in de rug dus een schitterend uitzicht. Het uitzicht door de vooruit van de Benz is op deze zondagavond van HD breedbeeld kwaliteit hahaha.

Nadat we gegeten hebben rijden we via Innsbruck richting de oude Brennerpas. Deze oude Brennerpas is inmiddels gesloten voor auto`s boven de 3.5 ton.

In 2011 reden wij hier 2 wkn later als op dit moment (14 sept 2011) in de eerste dikke sneeuwval.
Rond de klok van 21.15 uur arriveren we bovenop de Brenner. Net na de oude grensovergang aan de Italiaanse kant is aan de rechterzijde een groot parkeerterrein waar diverse Campers staan geparkeerd.
En ja hoor onze Benz vind het ook genoeg voor vandaag, onze overnachtingsplek is een feit.  Locatie: N 46°59’53 / E 11°30’04

Dag 03: Maandag 31 augustus 2015 (Brennero > Passo di Pordoi, 212 km)
Brennerpas & Dolomieten:

Afgelopen nacht een aantal keren wakker geweest van treinen die daar rangeerden. Maar goed dit mag de pret niet drukken en voor 0,- euro kun je/mag je geen 5 sterren verwachten toch! We rijden `s ochtends rond 8 uur weg van de Brenner.

Vandaag gaat de route via provinciale weggetjes door o.a. Brixen/Bressano richting Canazei gelegen in de Dolomieten. Nadat we Brixen zijn gepasseerd slaan we af linksaf en rijden we de bergen in, zo’n 10 a 12 procentjes omhoog. De Benz moet er flink aan trekken, volle belading en gisteravond goed gegeten hahah, jaja ook dat telt mee!
Iets verderop rijden we de Passo di Sella op en maken daar een stop om van het geweldige uitzicht te genieten. Wat een bergmassief. Dit kun je niet vergelijken met Oostenrijk of Zwitserland. Dat is appels met peren vergelijken. De Dolomieten is magnifiek en uniek in zijn soort. De Dolomieten wordt ook wel Zuid Tirol genoemd dit heeft te maken met het verleden. Ik ben niet zo geschiedkundig maar volgens mij maakte dit gebied ooit deel uit van Oostenrijk. Nadat we een tijdje van het uitzicht op Passo di Sella hebben genoten en daar van onze lunch hebben genoten dalen we verder af richting Canazei. Dit is een wintersport plaats bij uitstek.

Nadat we hier hebben rond gewandeld rijden we terug richting Passo di Sella en slaan we halverwege rechtsaf richting Passo di Pordoi en plaats Arabba. Bovenop de pas (2239 mtr) aangekomen parkeren we onze camper en pakken we onze stoeltjes die wij op een iets hoger gelegen plateau neerzetten in gezelschap van een flesje wijn. Schoentjes uit en voetjes op een krukje en genieten van het uitzicht op deze Passo di Pordoi met zijn grillige bergtoppen in schril contrast met de strak blauwe lucht.

Eind van deze zondagmiddag gaan we op zoek naar een mooie vrije overnachtingsplek. Iets ten oosten van deze bergpas (2.5 km) richting Arabba parkeren wij onze camper en staan hier alleen. Terwijl Ineke aan het kokkerellen is lijn ik de schotel uit voor het avond RTL4 Journaal. Tegen het schemer is het hier muisstil en het toeristische verkeer is inmiddels ook al een tijdje verdwenen. Na ja muisstil. Op zo`n 50 mtr is een Bergmarmotten woning/hol, er staan een stuk of vier Bergmarmotten te fluiten naar ons, ze staan recht overeind hahaha. Niet veel later lopen vanuit het niets plotseling twee herten vlak voor onze camper, moeder en een Bambi. Geweldig, ze hebben niets in de gaten. Als deze herten nog maar net zijn verdwenen ziet Ineke een Vos uit de bosschage komen. Deze brutale Vos loopt recht op onze camper af en snuffelt even aan onze nieuwe trap en constateert denk ik dat wij geen verse kip aan boord hebben en wandelt vervolgens weer heel relaxed via de zij en voorkant van onze camper en steekt daarna de weg over en weg is ie…….
Locatie: N 46°29’05 / E 11°49’40

Dag 04: Dinsdag 1 september 2015 (Passo di Pordoi > Passo di Falzarego, 33 km)
Dolomieten:

Dinsdagmorgen rond een uur of 7 komt het zonnetje boven de bergen uit, geweldig. De temperatuur schommelde vannacht rond de 8 graden en dat is logisch als je op ruim 2000 mtr hoogte zit. Maar goed een kachel doet wonderen. Warm water is een ander issue. Alleen koud water aan boord. Elk nadeel heeft een voordeel, je bent snel wakker!

Vandaag gaan we met de lift omhoog.
http://www.alpenfreaks.be/Pordoi.html
Om 9 uur `s ochtends nemen we op de Passo di Pordoi de eerste lift naar boven. Kosten 20 euro voor 2 personen voor een enkele Fahrt. Jaja we lopen uiteindelijk helemaal terug naar beneden. We weten niet wat ons boven te wachten staan, we hebben ons niet voorbereid. Eenmaal boven aangekomen worden we getrakteerd op een subliem uitzicht over de Dolomieten. Het weer kan niet mooier, goede temperatuur en een strak blauwe lucht. Vanaf de bergpas zie je uiteindelijk niet de allerhoogste toppen omdat die achter deze bergtop liggen waar wij nu staan. We hebben geen drinken en eten meegenomen maar besluiten toch om de route naar de hoogste bergtop te gaan bewandelen. Er zijn diverse Rifugio hutten, herbergen waar je kunt slapen en/of eten & drinken. Tjonge tjonge wat is het hier mooi zeg, je moet dit zelf zien. Rond de klok van 15.30 uur zijn we terug bij onze Benz en onze voeten en knieën hebben een zware dag achter de rug, niet gewend. Moet wel zeggen dat er wel een aantal wandel of beter gezegd klim momenten bij waren die spannend waren.

Rond 17.30 uur besluiten we verder te trekken richting het oosten van de Dolomieten, Cortina D`Ampezzo een bekende mondaine wintersportplaats. Ongeveer 35 km verderop rijden we de Passo di Falzegero op en is het uitzicht wederom subliem, wat een bergtoppen zeg, nooit eerder gespot. Het is hier zo mooi dat we besluiten te blijven staan. Honger is gearriveerd na zo`n mooie intensieve klimdag. Ineke knutselt weer iets lekkers in elkaar, kip met witte kool. Oeps wat zeg ik daar nou, kip………. Had die vos toch geen goeie neus! Het wordt hier snel donker, 20.00 uur is het pikkedonker. We staan hier midden in de natuur dus erg stil tot onze Italiaanse buurman een aggregaat buiten zet. Daar ben ik niet blij mee. Maar goed wellicht accu leeg dus met een uurtje of 2 moet die vol zijn. No problem. Rond 22.30 willen de de ogen gaan sluiten maar die aggregaat staat nog te draaien en hoelang nog! Als het aan mij ligt niet lang. Toch maar weer even kleding aan en op naar onze buurman. Nadat ik aanklopte op zijn deur was de man heel reëel en deed onmiddellijk zijn aggregaat uit nadat ik aangaf dat wij ons mandje in wilden. Locatie: N 46°31’06 / E 12°00’35

Dag 05: Woensdag 2 september 2015 (Passo di Falzarego > KRK 356 km)
Dolomieten & eiland KRK
We hebben heerlijk geslapen midden in deze bijzondere omgeving. Vandaag trekken we verder oostwaarts door de Dolomieten via Cortina D`Ampezzo, Passo di Croce, Sappada, Udine, Trieste, Rijeka naar eiland KRK.
Doel van vandaag: Camping Bor op eiland KRK in plaats KRK.

www.camp-bor.hr
Het was vandaag wederom een mooie rit door de Italiaanse Dolomieten.

Inmiddels staat er 1415 km op onze reisteller.

Vanavond hebben we een stukje rondgetoerd op onze scooter en hebben de avond doorgebracht in het stadje KRK.
Je hebt niets teveel gezegd Gerrit-Jan Stunnenberg, een mooie plaats en het is hier nog volop toeristisch.
Temperatuur meter stond vanmiddag op 30 graden. De zomer gaat hier gewoon nog even door.

Morgen gaan we het eiland verkennen met onze scooter, tuurlijk gaat de zwembroek mee.
http://www.naarkroatie.nl/eilanden-kroatie/krk-kroatie.html

Overmorgen gaat ons avontuur verder via Zadar en Split, daarna langs de schitterende Makarska kuststrook richting Dubrovnik.

Foto`s Online!
Klik op onderstaande link om het fotoalbum te openen!
http://www.mijnalbum.nl/Album=DFYJ8RBS

Wordt vervolgd

2 Responses to 1e update (2 sept) Reisverslag Balkan 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *