browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Jorpeland, dinsdag 09 juni 2015.

Posted by on 10 juni 2015

Dinsdag, 09 juni 2015

Hoi Luitjes.
Hier alvast een aantal foto`s van afgelopen dagen.

Vrijdagrond 5 juni 2015 rond de klok van half zeven `s avonds zijn wij vertrokken richting Ganzedijk/Finsterwolde in Noord-Oost Groningen!
Collega Rob van Groningen heeft daar een buitenhuis, een voormalige graan/koren boerderij.

Wij kwamen rond de klok van 21.00 uur aan in Finsterwolde. Rob had een exclusieve all-inn camperplaats voor ons ingericht. Volpension zeg maar.

Dochter & schoonzoon, Tessa en Donavan waren ook zojuist gearriveerd voor een weekend.

Terwijl de donkere wolken en geroffel van aankomend onweer aan kwamen drijven vanuit het zuidwesten genoten wij inmiddels van een lekker rood wijntje uit de Elzas.
Al redelijk snel begon het hard te waaien, voorbode van het echte onweer werk zeg maar en trokken wij naar binnen. Rob had een grote pan nassi gekookt en rond de klok van 21.45 uur zaten we aan het diner!
Het was erg gezellig en het werd laat tot in de kleine uurtjes.

`s Morgenvroeg had Rob het ontbijt klaar staan. Daarna rond 9.45 uur vertrek richting Hirthals Denemarken, het noordelijkste punt van Denemarken.

Zaterdagmiddag besluiten wij om in Waabs te stoppen en daar een camping te zoeken, Het valt mee want hier zijn volop camping aan zee. het is druk maar heeft wellicht te maken omdat de Duitsers een lang weekend hebben.
Het zonnetje schijnt lekker. Prima vertoeven hier.

Zondagmorgen vertrekken wij op tijd (8.30 uur) en rijden binnendoor via Kappeln richting Flensburg waar wij de snelweg op duiken richting Hirthals.
Rond de klok van 15.00 uur rijden wij Hirthals binnen en zoeken de camperplaats gelegen tegen het centrum aan de Doggebank nr 1 op! Mooi plekkie met uitzicht op de haven.

Maandagmorgen gaan wij de omgeving van Hirthals bekijken en rijden al redelijk snel het strand op met de Camper, 5 km ten zuid-westen van Hirthals. We hebben hier heerlijk gezeten in een duinpan uit de wind in de zon.

Maandagavond rijden wij rond 18.15 uur richting de incheckpoort van Color Lines. Goed geregeld daar. Met ons meegenomen A4tje met reservering nr. krijgen wij onze tickets bij de toegangspoort en kunnen wij aansluiten in de rij wachtenden. Omstreeks 20.00 uur arriveert de Boot van Color Lines, wat een bak zeg. Ziet er goed uit. Minoan boot naar Griekenland was wel behoorlijk wat groter maar dat is volgens mij de grootste Ferry boot die in Europa rondvaart.

Het inschepen gaat snel en meer gecoördineerd dan in Griekenland. Niet zo`n hectiek.
Om 21.15 uur varen we uit. De zon staat nog hoog aan de hemel en er is bijna geen wind.
De overtocht voorloopt lekker en rond 00.15 arriveren wij in Kristiansand.
Het uitrijden vanaf de boot via de douane verloopt stroef, Douane controle. Bij ons de vraag mag ik u paspoorten zien, waar gaat u naar toe, hoe lang blijft u hier in Noorwegen, daarna goede reis……..
Vervolgens rijden wij door naar Mandal, richting Stavanger.

Net voor ons rijdt een Duitse Camperaar waar wij een tijdje mee opreden in Denemarken een aantal dagen geleden. Het is inmiddels 01.30 uur en tijd om te gaan slapen. Wij zetten onze Camper naast die Duitse Camperaar. Dinsdagochtend bij daglicht zien wij al snel dat wij in een totaal andere omgeving terecht zijn gekomen. Mooie natuur met daarin gele en rode houten huizen.

Vandaag 9 juni rijden wij richting Jorpeland waar wij De Preikestolen willen gaan beklimmen.
Google maar eens op Preikestolen……….!

3 Responses to Jorpeland, dinsdag 09 juni 2015.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *